Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Επιτυχία...Καλόοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Zen Tarot Card
Επιτυχία
Κοίτα τα κύματα στον ωκεανό. Όσο περισσότερο υψώνεται το κύμα, τόσο βαθύτερα κατεβαίνει στη συνέχεια. Τη μια στιγμή είσαι το κύμα που ανεβαίνει, την άλλη στιγμή είσαι το βύθισμα που το ακολουθεί. Απόλαυσε και τα δυο΄ μην εθιστείς στο ένα. Μη λες: θα ήθελα να είμαι πάντοτε στην κορυφή. Δεν είναι δυνατόν. Δες απλώς το γεγονός: δεν είναι δυνατόν. Ποτέ δεν συνέβη και ποτέ δεν θα συμβεί. Είναι αδύνατον΄ δεν είναι στη φύση των πραγμάτων. Τι να κάνεις λοιπόν; Απόλαυσε την κορυφή όσο κρατάει κι έπειτα απόλαυσε την κοιλάδα όταν έρθει. Τι το κακό έχει η κοιλάδα; Τι το κακό υπάρχει να βρίσκεσαι χαμηλά; Πρόκειται για χαλάρωση. Η κορυφή αποτελεί διέγερση και κανείς δεν μπορεί να ζει συνέχεια σε διέγερση.
Osho Returning to the Source Κεφάλαιο 4
Σχόλιο:
Αυτός ο τύπος πλέει προφανώς σε πελάγη ευτυχίας αυτή τη στιγμή και ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει την επιτυχία του με παρελάσεις και σερπαντίνες! Χάρη στην προθυμία σου να δεχτείς τις πρόσφατες προκλήσεις της ζωής, τώρα απολαμβάνεις, ή θα απολαύσεις σύντομα, μια βόλτα καβάλα στην τίγρη της επιτυχίας. Καλοδέξου το, απόλαυσέ το και μοιράσου τη χαρά σου με τους άλλους. Και να θυμάσαι ότι όλες οι λαμπρές παρελάσεις έχουν αρχή και τέλος.

Αν έχεις αυτό κατά νου και πιεις και την τελευταία σταγόνα τού χυμού της ευτυχίας που ζεις τώρα, θα μπορέσεις να δεχτείς το μέλλον όπως έρχεται, χωρίς να μετανιώνεις. Μην μπεις όμως στον πειρασμό να προσπαθήσεις να κρατήσεις αυτήν την πλούσια στιγμή, ή να την πλαστικοποιήσεις ώστε να κρατήσει για πάντα. Η μεγαλύτερη σοφία που πρέπει να έχεις κατά νου για όλα τα φαινόμενα στην παρέλαση της ζωής, είτε είναι κορυφές είτε κοιλάδες, είναι ότι ΄΄κι αυτό θα περάσει.΄΄

Γιόρτασε, ναι, και συνέχισε την βόλτα με την τίγρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers